Ajuntament de la Llosa

Festes i esdeveniments

FESTES PATRONALS EN HONOR A SANT FELIP NERI I SANT ISIDRE LLAURADOR I FESTES DE SANT VICENT FERRER

A principis del mes de setembre es celebren les festes en honor a Sant Felip Neri, i el primer dimarts després de Pasqua donen començament les festes de Sant Vicent Ferrer. Són dies replets de festejos, molt variats i atractius per a totes les edats. Les festes de Sant Felip Neri, arranquen l'última setmana d'agost amb la setmana cultural en que es celebra la presentació de la Reina de les festes i la seua cort d'honor.

Les festes queden inaugurades amb este acte, i al llarg de dos setmanes se succeïxen actes de qualsevol tipus. Els actes tradicionals com els bous, vaquetes i les actuacions musicals, van acompanyats per actes que s'estan convertint en tota una tradició com la degustació de la truita gegant, l'entrada i prova de vaquetes al matí, el Festival de Tir i Arrossegament o el campionat de Frontenis i la “Nit d'Albaes”.

Actes com el sopar del “Tombet de Bou”, en la que es cuina la carn d'un dels bous i es repartix per a tot el poble o l'esmorzar popular, en el que es repartixen entrepans i beguda, congreguen en germandat a tot el poble.

Festes

Els actes religiosos són de gran importància en la població. Són les misses en honor als Santos i als difunts del municipi, les processons i els focs artificials dedicats a Sant Felip Neri i Sant Isidre.

No cal oblidar els actes relacionats amb els més menuts, que poden disfrutar de jocs infantils en les piscines municipals i parcs infantils. També els més majors, amb el menjar d'homenatge a la 3a edat, tenen el seu moment de protagonisme en la setmana de festes. El festival de tir i arrossegament, els partits de futbol, el campionat de Frontenis, la “Nit d'Albaes” i el festival de Bandes musicals en la Plaça, omplin de diversió i entreteniment les festes en Honor a Sant Felip Neri i Sant Isidre Llaurador. Dos setmanes de festes on hi ha motius suficients per a passar-ho en gran. Molts bous, vaquetes, música, ball, saboroses menjars, berenars i sopars, processons i, sobretot, moltes ganes de disfrutar.

Les festes de Sant Vicent Ferrer comencen el dimarts de Pasqua amb exhibicions de caps i una programació festiva molt semblant a la de les festes de Sant Felip Neri. Els Clavaris de Sant Vicent són els encarregats d'organitzar les festes i treballen tot l'any per a això. També col•laboren en la festa la Penya Cultural taurina de La Llosa i La Colla del Bou de Pasqua que al llarg dels anys s'han convertit en pilars fonamentals de la festa.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal