Festes locals

Festes patronals en honor a Sant Felip Neri i Sant Isidre Labrador i festes de Sant Vicent Ferrer


A principis del mes de Setembre se celebren les festes en honor a Sant Felip Neri, i el primer dimarts després de Pasqua donen principi les festes de Sant Vicent Ferrer. Són dies replets de festejos, molt variats i atractius per a totes les edats.

Les festes de Sant Felip Neri, arranquen l’última setmana d’Agost amb la setmana cultural en la qual se celebra la presentació de la Reina de les festes i la seua cort d’honor.

Les festes queden inaugurades amb aquest acte, i al llarg de dues setmanes se succeeixen actes de tota mena. Els actes tradicionals com els bous, vaquillas i les actuacions musicals, van acompanyats per actes que s’estan convertint en tota una tradició com la degustació de la truita gegant, l’entrada i prova de vaquillas al matí, el Festival de Tir i Arrossegament o el campionat de Frontenis i la “Nit d’Albaes”. Actes com el sopar del “Tombet de Bou”, en la qual es cuina la carn d’un dels bous i es reparteix per a tot el poble o l’esmorzar popular, en el qual es reparteixen entrepans i beguda, congreguen en germanor a tot el poble.


Cartell de 2021 sobre les festes de Sant Felip, La Llosa.
Fotografía amb palmeres i focs artificials.

Els actes religiosos són de gran importància en la població. Són les misses en honor als Sants i als difunts del municipi, les processons i els focs artificials dedicats a Sant Felip Neri i Sant Isidre.

Cal no oblidar els actes relacionats amb els més xicotets, que poden gaudir de jocs infantils en les piscines municipals i parcs infantils. També els més majors, amb el menjar d’homenatge a la 3a edat, tenen el seu moment de protagonisme en la setmana de festes. El festival de tir i arrossegament, els partits de futbol, el campionat de Frontenis, la “Nit d’Albaes” i el festival de Bandes musicals en la Plaça, omplin de diversió i entreteniment les festes en Honor a Sant Felip Neri i Sant Isidre Labrador.

Dues setmanes de festes on hi ha motius suficients per a passar-ho en gran. Molts bous, vaquillas, música, ball, saborosos menjars, berenars i sopars, processons i, sobretot, moltes ganes de gaudir.
Les festes de Sant Vicent Ferrer comencen el dimarts de Pasqua amb exhibicions de caps de bestiar i una programació festiva molt similar a la de les festes de Sant Felip Neri.

Els Clavaris de Sant Vicent són els encarregats d’organitzar les festes i treballen tot l’any per a això. També col·laboren en la festa la Penya Cultural taurina de La Llosa i La Colla Bou de Pasqua que al llarg dels anys s’han convertit en pilars fonamentals de la festa.