Ximo Llopis reivindica les necessitats de La Llosa

Ximo Llopis reivindica les necessitats de La Llosa en el cim entre els municipis de la Plana Baixa i la Diputació de Castelló

Ximo Llopis, alcalde de La Llosa, va assistir a la reunió mantinguda entre alcaldes i alcaldesses de les localitats de la comarca de la Plana Baixa i la Diputació de Castelló, encapçalada pel seu president José Martí. Celebrada en el Casal Faller de Borriana, els primers edils de les localitats van compartir impressions i idees, encara que també va haver-hi temps per a reivindicar les necessitats i anhels que, com Llopis, van traslladar a l’alt comandament de l’organització provincial. En concret, des de La Llosa es recalca la necessitat d’invertir en una carretera pròxima a la costa, per a millorar el pas de vehicles que s’acosten a les platges de La Llosa. Aquest projecte, que està en la seua fase inicial, uniria Castelló de la Plana amb Almenara passant per La Llosa, evitant que els cotxes travessen els camins rurals estrets que no estan preparats per a un abundant trànsit. A més, Llopis també va parlar sobre la possibilitat d’obrar una rotonda a l’altura dels ‘estanys’ de La Llosa per a millorar la seguretat del trànsit entre Almenara i La Llosa.

Un altre dels aspectes que es va abordar va ser l’insuficient pla d’acció per a combatre els mosquits a La Llosa, un tractament que, encara que eficaç, és insuficient per a controlar les diverses plagues que afecten en època estival. En aqueixa línia de peticions, Llopis també va traslladar a Martí la necessitat de redactar un Pla d’Instal·lacions Esportives per a mantindre en bon estat les actuals i projectar la creació d’unes altres que formen un complex més divers i plural. Pel que fa a les subvencions que anualment es dediquen a cada municipi, Llopis recorda que “de l’any 2020, la Diputació encara ens deu 51 mil euros, que sumats a altres demores fan un total de 132 mil euros. I paral·lelament, la Generalitat ens deu 417 mil euros, per la qual cosa demanem a la nostra Diputació que intercedisca també en aquest problema”. De fet, Llopis critica que les subvencions semblen donar-se de manera “partidista”, en quedar La Llosa fora de la línia d’ajudes per a posar en marxa la Unitat de Conciliació Ciutadana per segon any consecutiu.

La reunió mantinguda entre els màxims representants de cada municipi va servir per a parlar sobre present i futur, posant el focus sobre plans com a fons de cooperació, ajudes per a combatre mosquits, camins rurals, ajudes contra despoblació o ajudes per al sector agrari com la lluita enfront del cotonet.